Sinkkutoiminnasta saldona voi olla rakkaus–tai samanhenkisiä kavereita

Pappi pallollisessa mekossa ja aniliininpunaisessa huivissa seisoo kerhohuoneiston oven edessä ja nurkan takaa näkyy katutilaa.

– Moni voi kokea tutustumisen nettimaailmassa tai ravintolassa vaikeaksi. On kiva kohdata kasvokkain ihmisiä. Pääosin ihmiset ovatkin olleet tosi iloisia ja kiitollisia, että tällaista toimintaa löytyy seurakunnasta, pappi Suvi-Maria Roine kertoo.

Tikkurilan seurakunnan sinkkutoiminta starttasi jo kuusi vuotta sitten erään seurakuntalaisen ehdotuksesta, ja tällä hetkellä mukana on ollut viitisenkymmentä sinkkua. Roine vetää työikäisten sinkkujen toimintaa, kun taas pappi Jaakko Hyttinen luotsaa eläkeikäisten sinkkuiltoja. Jako kahteen ikäryhmään on sinkkujen itsensä toivoma.

No, onko toiminnassa tullut pareja?

– Huhu kertoo, että vuosien varrella pareja on tullut jonkin verran, Roine hymyilee.

Toisaalta hän haluaa korostaa, ettei se ole suinkaan sinkkutoiminnan ainut tavoite. Tavoitteena on yleisemminkin huomioida ihmisten eri elämäntilanteet ja se, että yksinasuvia on paljon.

– Toiminnalla voi auttaa luomaan yhteisöjä ihmisistä, jotka ovat samanlaisessa elämäntilanteessa, ja joilla on ehkä elämässään yhdistäviä tekijöitä tai arvoja. Monet ovat löytäneet ystäviä ja ystävyyssuhteita tätä kautta. Ihmisiä, joiden kanssa voi mennä ja tehdä yhdessä asioita. Ja sitten ehkä niitä tehdessä tapaa jossain kumppanin.
 
Hän haluaa muistuttaa, että toimintaan ovat tervetulleita muutkin kuin Tikkurilan alueen asukkaat tai seurakunnan jäsenet.

– Nurmijärveltä, Keravalta, Helsingin puolelta ja Espoostakin on tullut ihmisiä.

Sinkkuilloissa on välillä vierailijoina ulkopuolisia ihmissuhdeasiantuntijoita. Usein ohjelmassa on ohjattuja keskusteluja, joskus on laulettu karaokeakin. Seuraavaksi tulossa on pikkujoulujuhla perjantaina 8.12. kello 18– 20. Työikäiset sinkut viettävät joulujuhlaa Vehkapolun kerhotilalla (Vehkapolku 10, sisäänkäynti Tikkurilan kirkon sisäpihalta) ja eläkeikäiset Tikkurilan kirkon Toivo & Rakkaus -tilassa. Paikalle ovat lämpimästi tervetulleita niin ensi kertaa toimintaa katsomaan tulevat kuin jo siinä aiemmin mukana olleet.
Ilmoittautumiset mukaan joulujuhlaan mieluusti 1.12. mennessä suvi-maria.roine@evl.fi tai p. 040 509 3266.

Kommentit

Suositut tekstit