Tuulentupa kutsuu nuoria aikuisia nauttimaan kirjoittamisesta ja kirjoista



Uusi nuorten aikuisten kirjallisen ilmaisun kerho Tuulentupa alkaa kokoontua Vehkapolun kerhohuoneistossa. Kerhon ideoinut Kerttu Varpula vakuuttaa, että mukaan tullakseen ei tarvitse olla mitään kokemusta esimerkiksi luovasta kirjoittamisesta etukäteen.

– Ajatuksena on, että kerhossa voisimme hyvin matalalla kynnyksellä ja helpolla kaavalla tutustua itseen kirjoittajana sekä lukijana. Sisältö muodostuu sen kautta, mistä ihmiset kiinnostuvat. Jos on enemmän lukijoita, niin luetaan, jos kirjoittajia, niin sitten kirjoitetaan.

Varpula on nuorempana vetänyt lasten kokki- ja muita kerhoja Tikkurilan seurakunnassa. Sittemmin hän on ollut mukana seurakunnan Nuorten aikuisten toiminnassa. Kun toiminnasta vastaava pappi Terhi Viljanen kysyi, millaista tekemistä Varpula haluaisi nyt olla toteuttamassa ikäisilleen aikuisille, tulivat nopeasti mieleen juuri kirjallisuus sekä kirjoittaminen. 

– Olen aina kokenut, että kirjoittaminen ja lukeminen ovat hyviä itseilmaisun sekä rentoutumisen tapoja. Olen käynyt Kallion ilmaisutaidon lukion ja sielläkin luovan kirjoittamisen kurssit olivat aina  lempikursseja.

Noin kerran kuussa kokoontuvassa kerhossa on ajatuksena tutustua eri kirjallisuuden muotoihin. 

– Yhdellä kerralla voisi vaikkapa tutustua runouteen lukien ja kirjoittaen siitä näkökulmasta, että se voi olla jonkin hienon ja ylevän sijaan hyvinkin vapaata ja arkista ulosantia. Sitten voisi olla proosaa, satua ja mahdollisesti näytelmäkirjallisuutta. Olen itse näytelmäfani, mutta katsotaan mistä ihmiset innostuvat.

Jos kerhon ensimmäisille kokoontumiskerroille ei vielä ehdi, voi mukaan liittyä hyvin myöhemminkin. Ajatuksena on, että kerho jatkuu myös keväällä, jos intoa suinkin löytyy.

– Toivottavasti edes pieni joukko ihmisiä kokisi, että tällä kokoontumisella olisi tilaa heidän kuukausissaan, Varpula toivoo.

Tuulentupa, nuorten ai­kuisten kirjallisen ilmaisun ker­ho. 21.9., 19.10., 16.11. ja 14.12. klo 17.30–19 (Vehkapolku 10 c, käynti Tikkurilan kirkon sisäpihalta). Osallistumi­nen paikan päällä tai etänä. 


Kommentit

Suositut tekstit