Kirkko on ehdolla arkkitehtuuripalkinnon saajaksi




Kirkkomme on ehdolla EU:n ensi vuoden Mies van der Rohe -arkkitehtuuripalkinnon saajaksi. Kunniakkaan nykyarkkitehtuuripalkinnon voittajiksi ovat ehdolla Suomesta useat muutkin kohteet. Näitä ovat esimerkiksi Kirkkonummen Fyyri-kirjasto, Aarne Ervin Villa Koivikko -huvilan kunnostustyö, Olympiastadionin remontti, K-ryhmän uusi päätoimitalo Helsingissä sekä Kyrö Distellery -tislaamon tynnyrivarasto. Voit lukea lisää Suomesta ehdolla olevista kohteista palkinnon englanninkielisiltä sivuilta

Vantaan Sanomat kirjoittaa puolestaan palkintoehdokkuudesta jutussaan täällä. 

Palkinnon valinnassa on nyt meneillään karsintavaihe. Loppusuoralle päässeet kohteet julkaistaan tammikuussa ja voittajat huhtikuussa 2022.

Tikkurilan kirkon on suunnitellut arkkitehtitoimisto OOPEAA Office for Peripheral Architecture pääsuunnittelijana ja vastaavana arkkitehtinä Anssi Lassila ja projektiarkkitehtinä Iida Hedberg.  Lassila kertoo ajatuksiaan kirkon suunnittelusta sekä arkkitehdin työstä yleensä blogin tässä esittelykohdassa.  Arkkitehdin mukaan kirkon pitää olla maamerkki, mutta luonteva lähestyä. Kun tavoitteena oli Tikkurilassa suunnitella tila, joka irrottaa kävijänsä arjesta, tarjosi työ vapauksien lisäksi myös haasteita.

Kuva: Tuomas Uusheimo

Kommentit

Suositut tekstit