Keitä ovat kirkon naapurit?


Tikkurilan ytimeen rakentuu usean eri toimijan yhteisvoimin #kohtaamisenkortteli.
Kirkko saakin aikanaan kortteliin molemmille puolilleen naapurit.

Kirkon eteläpuolelle sijoittuu Bethanian asuinrakennus, johon tulee yli 160 Hoasin opiskelija-asuntoa sekä seurakunnan vuokra-asuntoja. Nimi Bethania on peräisin lähistöllä aikanaan sijainneesta rukoushuoneesta ja samalla nimellä tunnettiin myös paikalta purettu toimistorakennussiipi.

Opiskelija-asuntojen arvioitu valmistumisaika on helmi - maaliskuussa vuonna 2021. Hoasilta kerrotaan, että toiveena on, että yhteispiha ja yhteys kirkkoon tarjoaisivat mahdollisuuden kohtaamisille sekä yhteiselle toiminnalle. Entäpä millaista naapuria Hoas odottaa kirkosta?

- Kirkko tulee näkymään asukkaille sekä fyysisenä rakennuksena, että kirkon kellojen soiton muodossa asuntoihin kantautuvana äänimaailmana. Lisäksi kirkon läheisyys tarjoaa mahdollisuuden toimintaan osallistumiselle, toteaa rakennuttajapäällikkö Laura Pääkkönen.

Myös toiselle puolelle kirkkoa on tulossa naapureita. Korttelin läntisen pihan ympärille rakentuu SRV:n asuntoja. Kaikkiaan seitsemästä taloyhtiöstä viisi on omistus- ja loput vuokra-asuntoja.

Ensimmäisen omistusasuntoyhtiön rakentamisen on tarkoitus alkaa vielä tämän vuoden aikana.  Tähän viisikerroksiseen taloon tulee 53 asuntoa yksiöistä kolmioihin. Kiintoisana pikku yksityiskohtana voisi mainita, että taloyhtiön asukkaiden käyttöön on suunnitteilla mm. yhteiskäyttöauto.

Kommentit

Suositut tekstit