Ahkera nosturi nousi työmaalle


Tikkurilan kirkon työmaalla tapahtuu nyt joka päivä pieniä edistysaskeleita. Nyt otettiin näkyvä sellainen,  kun maisemaa hallitseva työmaanosturi saatiin pystytetyksi. 39-metrinen nosturi kykenee viemään taakkoja 40 metrin etäisyydelle. Työpäällikkö Rami Tapanainen Lujatalolta kertoo, että nosturi tulee olemaan työmaalla käytössä jatkuvalla syötöllä.

- Sitä tarvitaan kaikkien ihmiskantokyvyn ylittävien materiaalien ja tavaroiden siirtoon sekä asennukseen. Yksi torninosturi ei edes riitä, vaan arvelisin, että kirkon työmaalla tullaan tarvitsemaan lähes viikoittain apuna myös ajoneuvonosturia. 

Mutta millaista on työskennellä ja olla nosturissa? Huojuuko nosturi tuulessa?

- Ei tuulessa, mutta hieman nosturi taipuu, kun siihen laitetaan taakka. Se kuuluu asiaan. Korkein nosturi, jossa olen itse ollut oli yli 90 metriä korkea ja siinä taakan laittamisen kyllä huomasi, kun liike oli metrin tai kaksi. 



Kommentit

  1. Aika jännittävää varmaan tuo nosturissa oleminen. Miehen työpaikallakin aloitetaan rakennustyöt, ja heille tulossa sinne nosturi. Kovasti itseäni kiinnostaisi mennä seuraamaan projektia. Tuollainen 90 metriä korkea nosturi on kyllä hurja.

    VastaaPoista
  2. Olen itse ollut mukana muutamissa projekteissa, joissa on myös nähty mahtavia työvälineitä. Nämä kurottajat ovat aina kyllä vaikuttavia. Nyt meillä on etsinnässä saksinostin seuraavaan urakkaan.

    VastaaPoista
  3. Näillä nostureilla onkin kokoa. Naapurissa myös aletaan kohta rakentamaan. Odottavat myös nosturipalvelua paikalle. On mukava tästä vierestä seurata, kuinka homma edistyy. https://www.nostopalvelusimola.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit