Mikä kirkko on sinulle rakas?


Kuvat: Tikkurilan seurakunta, Reija Hirvonen ja Pexels.


Rakkain kirkko on varmasti monelle se, johon liittyy muistoja. Ehkäpä oma kotikirkko, kirkko, jossa lapsi on kastettu tai jossa on ollut häävieraana tai jopa itse vihittävänä viettämässä onnen juhlaa.

Muuten kirkkorakennusten suhteen maut jakaantuvat. Yhdelle kaunista on historiallinen ja hämärä. Toiselle taas moderni ja valoisa. Kolmas pitää pienimuotoisesta ja tunnelmallisesta.

Tiilellä, puulla, kivellä ja betonilla on materiaaleina kullakin kannattajansa. Mutta, jos pitäisi nimetä kirkkorakennus, joka on tehnyt juuri sinuun vaikutuksen ja puhutellut, niin mikä se olisi? Entäpä miksi? Ehkä rakennus on tullut vastaan matkaillessa aivan yllättäen, kun on kurkannut sisään pienen kyläkirkon ovesta tai sitten sitä on lähtenyt ihan varta vasten katsomaan. Tai sitten se on paikka, johon palaa säännöllisin väliajoin.

Kerro ja kommentoi itsellesi sykähdyttäviä tai tärkeitä kirkkoja!

Kommentit

  1. Lapsuudesta mieluisin kirkko oli Rovaniemen kirkko ja erityisesti sen alttaritaulu. Paljon muistoja sisältyy myös Rekolan kirkkoon ja Pyhän Laurin kirkkoon. Uutta Tikkurilan kirkkoa odotan innolla. Uskon, että siitä tulee minulle hyvin tärkeä kirkko!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit