Kirkon julkisivun symboliikkaan pääsee vaikuttamaanTikkurilan kirkon julkisivun suunnitteluun pääsee tuomaan omia ajatuksiaan nettikyselyssä. Kysely koskee sitä, millä tavoin kristinuskon runsas symboliikka, esimerkiksi värit ja kuvat, voisivat näkyä tulevan kirkon julkisivussa.
Kyselyyn vastataan osoitteessa www.vantaanseurakunnat.fi/kirkkokysely ja se on avoinna 10.12.– 31.12.2018.
Uuden kirkon toiminnan suunnittelun tueksi on jo aiemmin kerätty yleisön näkemyksiä ja ideoita. Tikkurilan seurakunnan kirkkoherran Janne Silvastin mukaan myös nyt alkavan, julkisivua koskevan kyselyn tavoitteena on, että yleisö pääsee osallistumaan kirkon suunnitteluun ja antamaan arkkitehdin työn tueksi tärkeää palautetta.
- Teemme näin siksi, että siitä on tulossa meidän yhteinen kirkkomme. Tarkoituksena on kerätä palautetta jo tässä vaiheessa, eikä saada sitä vasta sitten, kun on tehty jo valmiiksi, Silvast sanoo.
Nyt alkanut kysely koskee osaa kirkon Asematien puoleisesta maantasokerroksesta, kohdasta, johon tulee sarja tiilimuurattuja seinäkkeitä.
-Itselleni ei ole tullut rakennushankkeissa vastaan nimenomaan julkisivun osalta vastaavaa kyselyä. On mielenkiintoista nähdä, saadaanko laajasti vastaajia, mitkä sanomat nähdään tärkeiksi ja millaisia ajatuksia esitetyt lähestymistavat ihmisissä herättävät, projektiarkkitehti Iida Hedberg arkkitehtitoimisto OOPEAA:sta toteaa.Kommentit

Suositut tekstit