Miksi kannattaa vaivautua vaaliuurnalle?Seurakuntavaaleissa äänestetään sunnuntaina 18.11.

Niin, seurakuntavaalit - voiko niissä äänestämällä oikeasti vaikuttaa? Ainakin vaaleissa valitut luottamushenkilöt pääsevät vaikuttamaan paljoon. Myös siihen, millaista toimintaa Tikkurilan keskustaan nousevaan uuteen kirkkoon tulee.

Kirkon suunnitteluprosessi on ollut jo tähän mennessä pitkä. Kirkko ja kaupunki -lehti muotoili asian taannoin jopa niin, että mahdottomasta tuli mahdollinen. Matkan varrella luottamushenkilöt ovat olleet tässä mahdollistamisessa tärkeitä.

- He ovat olleet tukena ja myös tehneet rakentamispäätöksen, toteaa Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast.

Mutta millainen tulevasta kirkosta tulee? Periaatteena on ollut, että tämän kirkon kohdalla kuunnellaan ja kysytään seurakuntalaisten ja kaupunkilaisten todellisia tarpeita suoraan. Välineenä ovat palvelumuotoilun keinot, jotka ansaitsevat vielä aivan oman blogipostauksensa. Mutta seurakuntien päätöksentekoprosessissa linjauksia tekevät luottamushenkilöt.

- Nyt valittavat luottamushenkilöt ovat myös avainasemassa, kun uuden kirkon toiminta käynnistyy. On keskeistä, antavatko he tukensa kirkon toimintojen hyvin alkaneelle uudistumiselle. Esimerkiksi se, voiko kirkko olla auki aamusta iltaan ja tilojen monipuolinen käyttö ovat resurssikysymyksiä, Silvast listaa.

Luottamushenkilöt saavat pohdittavakseen etenkin talouteen ja tiloihin liittyviä kysymyksiä. Keille sinä käyttäisit seurakunnan toiminnassa eniten euroja, työntekijöiden työtunteja ja tilojen neliöitä? Lapsille, nuorille, vanhuksille, maahanmuuttajille? Akuutin surun satuttamille? Vai kenties ruuhkavuosien keskellä kaahaaville, heille, jotka elävät uraputkea, perhe-elämää tai työttömyyttä - tai kaikkea sitä vuorotellen.

Helppoja päätöksiä? Tuskin. Mutta sellaisia, joilla on vaikutusta useiden ihmisten elämään.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on su 18.11. Tikkurilan seurakunnan jäsenet äänestävät osoitteessa Vernissakatu 4, Tikkurilan Koskikeskus klo 11 - 20. Vanda svenska församlingin jäsenet osoitteessa Pakaritupa, Kuriiritie 1 klo 11 -20. Katso muiden Vantaan seurakuntien äänestyspaikat osoitteesta www.vantaanseurakunnat.fi/vaalit
Kommentit

Suositut tekstit