Projektikoordinaattori ei pääse tylsistymään

Kuva: Kerttu Pohjalainen


Tässä postauksessa projektikoordinaattori Soili Pohjalainen kertoo työstään:

Toimin projektikoordinaattorina Tikkurilan kirkkohankkeessa. Tehtäviini kuuluu monenlaista selvittämistä, järjestämistä ja säätämistä. Kaikessa tekemisessä punaisena lankana on kuitenkin tikkurilalaisia ja muita vantaalaisia parhaalla mahdollisella tavalla palveleva kirkko. Avainasemassa tämän tavoitteen saavuttamisessa on kirkon toiminnallisuuden kehittäminen.

Yhtenä tärkeänä tehtävänäni on kuulla työntekijöitä. Seurakuntalaisten mahdollisimman hyvään palvelemiseen tarvitaan toimivat tilat, jotka tukevat kirkon ammattilaisten työssä onnistumista. Uudessa kirkossa tulevat toimimaan Tikkurilan seurakunta, Vantaan ruotsinkielinen seurakunta, seurakuntayhtymän hallinto sekä koko Vantaata palvelevia osaajia, kuten perheneuvojia. Uusien tilojen täytyy taipua monenlaiseen toimintaan ja tekemiseen. Uudet tilat myös synnyttävät uudenlaista toimintakulttuuria sekä uusia tapoja palvella ja kohdata ihmisiä.

Työssäni saan hankkia tietoa, oppia uutta, miettiä ratkaisuvaihtoehtoja ja tehdä monenlaista. Se sopii minulle, sillä tylsistyn nopeasti, jos asiat alkavat toistua päivästä toiseen samanlaisina. Viime aikoina olen työskennellyt paljon väistötilojen parissa. Seurakuntien toiminta siirtyy lokakuun alusta alkaen purkutyömaan tieltä radan toiselle puolelle entisiin Metsähallituksen tiloihin (Vernissakatu 4). Olen mm. kartoittanut väistötilavaihtoehtoja ja miettinyt miten eri toiminnot voisivat sijoittua väliaikaisiin tiloihin.

Toivon, että uudesta kirkosta tulee paikka, jonka tikkurilalaiset ottavat omakseen. Paikka, jonne voi pistäytyä kuulemaan konserttia, hiljentymään hetkeksi tai vaikka tekemään kahvilaan etätöitä. Katutasoon tuleva Pienten paikka tarjoaa tekemistä lapsille ja hengähdyshetken vanhemmille niin päivä- kuin ilta-aikoina. On tärkeää, että uusi kirkko palvelee ihmisiä silloin kun he sitä tarvitsevat. Uudessa kirkossa voi asioida muulloinkin kuin virka-aikana ja yhdeltä luukulta saa käyntiin kaiken tarvitsemansa, koskipa asia mitä tahansa kirkon tarjoamaa palvelua.



Kommentit

Suositut tekstit