Työntekijät saivat nimetä kirkon työtiloja

 
Suojamuovin peittämä portaikko ja näkyvissä lasimaalausta.


Kun uusi rakennus valmistuu, on myös päätettävä periaatteesta, jolla sen erilaiset työ-, neuvottelu-, asiakas- ja varastotilat nimetään. Tikkurilan kirkossa työntekijät otettiin mukaan nimeämisprosessiin. Sen tuloksena uusien tilojen nimissä näkyvät kristilliset hyveet ja Raamatun henkilöt.
 
-    Nimiehdotuksia kysyttiin henkilöstöltä. Yleisteema nousi sieltä ja lisäksi yksittäisille tiloille löytyivät nimet vielä pääosin tämän nimivinkkauksen kautta, kertoo viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala.
 
Viestintäpäällikkö on nimiin tyytyväinen.
 
-   Nimistä tuli mielestäni tarkoituksenmukaisia ja ne tukevat haluttua mielikuvaa kirkosta. Ne ovat kauniita ja niistä syntyy hyvä mieli. Se on tärkeää, Hintsala sanoo.
 
Kirkkosalin matalan osan nimeksi tulee Valo ja seurakuntasalin Voima. Sakastin asiakastila saa puolestaan nimekseen Rauha ja yksi asiakashuone Viisaus. Parven neuvottelutila on Usko, kerhohuoneista löytyvät Toivo ja Rakkaus. Vetäytymistilojen nimiksi kaavaillaan Armo, Ilo, Ystävyys, Hyvyys, Uskollisuus Oikeus, Tyyni, Katve, Siimes, Varjo ja Lahja. Neuvotteluja käydään tulevina vuosina huoneissa, joiden nimiä ovat Uljas, Rohkeus, Vahva ja Suoja.
 
-     Myös tilojen käyttötarkoitus otettiin huomioon. Esimerkiksi henkilökohtaisiin asiakastapaamisiin tarkoitetut tilat nimettiin pääosin Raamatun henkilöiden mukaan, sillä haluttiin niille tiloille eräänlaista neutraaliutta. Hyveet sopivat neuvotteluhuoneille ja vetäytymistiloille, mutta asiakastiloja käytetään toisenlaisiin tarkoituksiin ja nimen tulee tukea käyttöä.
 
Asiakashuoneiden nimissä esiintyvät sellaiset tutut henkilöt kuin Pietari, Maria, Johannes, Salome, Paavali, Johanna, Matteus, Birgitta, Tuomas ja Joosef. Lisäksi Martta tarjoaa puitteet neuvotteluille.
 
Nimilinjasta tekee pienen poikkeuksen musiikkityötila Kantele. Mukaan haluttiin nimittäin myös jotakin paikallista, suomalaista, omista juurista ammentavaa - muttei yksittäistä vahvasti seurakuntien musiikkityössä käytössä olevaa nimeä tai soitinta. Kannel löytyy Raamatusta, mutta se on myös suomalaisen kansanperinteen soitin. 

Kolme kuvaa työntekijlistä tutustumassa ja katselemassa rakenteilla olevassa kirkossa.

Kuvat: Seurakuntien työntekijät pääsivät äskettäin jo tutustumiskierrokselle tulevaan työpaikkaansa. Kirkko vihitään käyttöön tammikuussa 2021. 

Kommentit

Suositut tekstit