Kirkkohankkeen taustaa

Allianssiyhteistyön ansiosta Tikkurilan uusi kirkko rakentui tehokkaasti ja kulutarkasti. Allianssimallissa rakentamisen kaikki osapuolet ovat mukana heti alusta asti suunnittelussa ja sitoutuvat yhteisen kustannusarvion ja aikataulun toteuttamiseen. Osapuolet tuovat oman asiantuntemuksensa mukaan jo suunnitteluvaiheessa, jolloin muutoksille ja eri tarpeille saadaan heti hintalappu ja aikataulu.

Tikkurilan kirkon rakennuttajakonsulttina toimi Boost Brothers Oy. Allianssin osapuolina olivat rakennuttajan eli seurakuntayhtymän lisäksi uuden kirkon suunnittelija arkkitehtitoimisto OOPEAA ja rakentajaksi valittu Lujatalo Oy.
Tikkurilan tulevaa kirkkoa suunniteltu jo pitkään ennen varsinaisten rakennustöiden käynnistymistä. Tikkurilan vanha, 1950-luvulla rakennettu kirkko (kuvassa) ehti olla käyttökiellossa sisäilmaongelmien vuoksi vuosia. 
Kirkosta valmistui Tikkurilan seurakunnan ja Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan Vanda Svenska församlingin kotikirkko. Sinne sijoittuvat myös Vantaan seurakuntien yhteisen seurakuntatyön palvelut ja hallinto.

Tikkurilan vanha kirkko vuonna 2017. Kuva: Anna Äystö


Suositut tekstit