Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua Tikkurilassa pianokonsertista nauttien tai kierrätyslöytöjä metsästäen


Aleksei Rybakov konsertoi Tikkurilan kirkossa Yhteisvastuukeräyksen hyväksi Mestareiden keskustelut -pianokonsertissa perjantaina 24.5. kello 18. Seuraavana päivänä 25.5. kirkolla puolestaan voi tehdä kirppislöytöjä Yhteisvastuuta tukien.

Pianisti Aleksei Rybakov huomasi kuuntelevansa taannoin tiuhaan pianisti - säveltäjä Iiro Rantalan My Finnish Calendar -teosta. Hän päätyi ottamaan yhteyttä artistiin ja kysymään, saisiko esittää tämän musiikkia. Tästä tuloksena Tikkurilan kirkossa kuullaan konsertti, jossa Rantalan My Finnish Calendar käy musiikillista vuoropuhelua Jean-Philippe Rameaun, Claude Debussyn, Franz Lisztin, Philip Glassin sekä Heino Kasken sävellysten kanssa.

Mestareiden keskustelut -konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman (10 e) tuotto käytetään Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Keräyksellä tuetaan tänä vuonna syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Konsertin hyväntekeväisyysulottuvuus ilahduttaa erityisesti Rybakovia.

- Nuorten auttaminen on tosi tärkeää tällä hetkellä. Ja tuntuu hyvältä, jos voin auttaa jotenkin musiikin kautta tässä elämässä, hän toteaa.

Pietarilaissyntyisen Rybakovin kiinnostus suomalaiseen musiikkiin syttyi alkujaan Jean Sibeliuksen ja Heino Kasken sävellysten kautta. Nykyään Punkaharjulle kotiutunut Rybakov tekee yhteistyötä esimerkiksi oopperalaulajien Kaisa Makkosen ja Petri Lindroosin kanssa. Soolokonsertissa esiintyminen on kuitenkin aina hieman erilaista kuin yhdessä laulajan kanssa.

- ­Ehkä silloin voi antaa itselle enemmän vapauksia ja jopa improvisoida, pianisti kuvailee.

Rybakov kertoo nauttivansa nykyisen asuinpaikkansa Punkaharjun kauneudesta ja rauhallisesta ympäristöstä. On mahdollista, että musiikillisten haaveiden vuoksi Punkaharju vaihtuu kuitenkin tulevaisuudessa pääkaupunkiseutuun, sillä nuoren pianistin tavoitteena on päästä opiskelemaan Sibelius Akatemiaan. 

Aleksei Rybakov, piano: Mestareiden keskustelut pe 24.5. klo 18 Tikkurilan kirkko (Asematie 12 a). Vapaa pääsy, ohjelma 10 e Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Siivouspäivänä kirkolla kirppistellään Yhteisvastuuhengessä 


Siivouspäivänä lauantaina 25.5. klo 10 – 15 Tikkurilan kirkolla voi puolestaan tehdä kirpparilöytöjä tai myydä itselle tarpeettomia vaatteita sekä tavaroita. Tapahtuman kahviossa on myynnissä kahvia, teetä ja leivonnaisia.

Voit varata itsellesi kirpputoripöydän (10 e) sähköpostilla mari.chaulagai@evl.fi tai puh. 0504147234. Kahvilan tuotto sekä myyntipöydän vuokra käytetään nuorten yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi Yhteisvastuukeräyksen kautta.

Tapahtuma on osa valtakunnallista Siivouspäivän kampanjaa. Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin juhlapäivä, joka muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi.

Lisätietoa Yhteisvastuukeräyksestä: www.yhteisvastuu.fi
Lisätietoa Siivouspäivästä: www.siivouspaiva.com

Kuvat: Kirill Kopytov ja Unsplash/Choi sungwoo

Kommentit

Suositut tekstit