Terveellinen elämäntapa löytyy pikku askelin


Diakonissa – sairaanhoitajaksi valmistuva Tiia Nors rohkaisee olemaan armollinen itseään kohtaan ja etenemään kohti terveellisempää elämäntapaa pieni teko kerrallaan. Hänen kanssaan voi käydä juttelemassa terveyteen liittyvistä aiheista ja vaikka mittauttamassa verenpaineensa keskiviikkona 10.4. Tikkurilan kirkon Avoimessa kohtaamispaikassa kello 13 – 14.30.  

-        Terveyden kannalta pienet teot ovat tosi isoja, täydellisyyteen ei kannata pyrkiä.  Liikuntaa voi lisätä jo arkisilla valinnoilla, käyttää vaikka hissin sijana portaita. Ja sitten kun aloittaa jonkin liikunnan, sitä voi lisätä pikkuhiljaa. Herkkujen syöntiäkin voi vähentää sen sijaan, että lopettaa sen kokonaan, Nors kuvailee.
 
Hän myöntää itsekin toisinaan myös herkuttelevansa.  
 
-        Kohtuus kaikessa. Dieettikulttuuri ei ole nautinnollista. Harrastan myös monipuolisesti liikuntaa, siinä tuntuu hyvältä liikkua joskus myös mukavuusalueensa ulkopuolella.
 
Nors muistuttaa, että oman terveyden vuoksi myös esimerkiksi verenpaineen mittauttaminen säännöllisesti on kannatettavaa.
 
-        Siitä selviää niin monia asioita.

Nors on ehtinyt jo saada sairaanhoitajaopintonsa valmiiksi ja työskennellä opiskelujen ohessa hoitajana. Myös diakoniatyön harjoittelussaan Tikkurilan seurakunnassa hän on ehtinyt törmätä usein terveyteen liittyviin kysymyksiin.

-        Siksi päätimme nyt kokeilla ensi kertaa terveysneuvontaa Avoimen kohtauspaikan yhteydessä.  Katsotaan sitten tuleeko siihen kävijöitä.

Sairaanhoitajan ja diakonissan töihin Norsia ajaa halu olla avuksi ihmisille. Harjoittelujakso seurakunnassa onkin tuntunut hyvältä.

-        Etenkin, jos on tullut tunne, että on voinut oikeasti auttaa ja kulkea vaikeiden asioiden yli kannatellen jonkun vierellä.

Verenpaineen mittausta ja juttelua terveyteen liittyvistä asioista Avoimessa kohtaamispaikassa Tikkurilan kirkolla keskiviikkona 10.4.2024 kello 13 – 14.30.
 

Kommentit

Suositut tekstit