Vierailijapostaus: Rakkaus on arvoitus

Teos: Valona
Vierailijapostauksessaan tohtori Saara Lilja kirjoittaa ystävänpäivään sopien pari sanaa rakkaudesta. Tikkurilan kirkossa päästään tänään keskiviikkona 14.2. klo 18 nauttimaan vielä kerran Arto O. Salosen ja Saara Liljan vetämästä Taidehetkestä. Luvassa pohdintaa, ajatuksia ja inspiroitumista kestävästä hyvinvoinnista sekä osallisuuden teemoista. Sekä lopuksi kahvitarjoilu ja Jaakko Hyttisen tulkitsema psalmi.  

"Rakkaus tuntuu välillä yhtä suurelta kuin planeetta. Välillä yhtä saavuttamattomalta ja kaukaiselta. Kuitenkin rakkaus on kukkasen loistossa, ihmisen katseessa ja kalliolla, kun sydän pomppailee. Pysähdymme ja hengähdämme kallionlaella ja ihailemme maisemaa – olemme yhtä suuremman kanssa ja koemme itsemme onnellisiksi.

Tie planeetalle -valokuvanäyttely Tikkurilan kirkolla kertoo oikeastaan rakkaudesta. Siitä, että me voimme rakastaa niin monella tavalla, kun vain pysähdymme ja näemme toisemme ja meitä ympäröivän luonnon ihmeet. Me olemme rakkauden peilejä toisillemme. Olemme myös kysymysmerkkejä niin itsellemme kuin toisillemme. Tarvitsemme herkkyyttä, jotta aistimme. Perhosella on valtavat tuntosarvet ja meillä kädet, silmät ja korvat. Kuinka usein emme kuitenkaan kuule tai näe tai ihmettele sitä ihmettä, joka meillä on käden ulottuvilla.

Miten me oppisimme rakastamaan planeettaamme enemmän – oppisimmeko samalla rakastamaan toisiamme ja elämäämme enemmän?

En halua kirjoittaa tähän kyynisyyttä, enkä käärmeitä. En tänään, vaikka hyvyys ja pahuus, suru ja ilo kulkevatkin niin rinnakkain. Niin rakkauteenkin kuuluu suru – ehkä elämä on luonut sen juuri pitämään meidät herkkänä. Planetaarinen kriisi tarvitsee ratketakseen meidän rohkeuttamme näyttää tunteita ja myötäelää välillä aivan liian kovassa ja epäoikeudenmukaisessa maailmassa. Me jokainen voimme rakastaa, innostua, olla pieniä tähtiä ja pieniä valopilkkuja toinen toisillemme. Kriisit tarvitsevat positiivista energiaa ratketakseen, empaattisuutta ja myötäelämistä. Rakkaus on suuri mysteeri ja toivottavasti se aina pysyykin sellaisena.

Hyvää ystävänpäivää kaikille rakkaat ystäväni ja tervetuloa viimeiseen Taidehetkeen Arto O. Salosen kanssa Tikkurilan kirkolle klo 18. Onneksi lähijunat kulkevat."

Saara Lilja

Kommentit

Suositut tekstit