Vauvanvaatekeräys tuo apua Euroopan köyhimmille äideille ja pienokaisille


Tikkurilan seurakunta järjestää Pienimmän parhaaksi -äitiyspakkauskeräyksen 4.9.–30.9.2023. Projekti tuo toivoa sekä rakentaa parempaa arkea lapsille ja perheille. Pienimmän parhaaksi toimittaa Mission Possible -järjestön kautta äitiyspakkauksia Bulgarian köyhien romanikylien ja kaupunkislummien äideille, joilla ei ole varusteita vauvansa hoitoon.

– Alueilla tullaan äideiksi usein hyvin nuorina. Monella ei ole mitään pienokaiselle. Tämä on siksi lahja, joka tulee äideille tarpeeseen, lähetystyön ja kansainvälisen työn sihteeri Mari Chaulagai Tikkurilan seurakunnasta sanoo.
 
Varhaiskasvatuksenohjaaja Päivi Romula luonnehtii pakkauksen kokoamiseen osallistumista pieneksi, mutta sitäkin konkreettisemmaksi tavaksi auttaa hyvin vaikeissa tilanteissa eläviä äitejä ja lapsia. Molemmat arvelevat, että keräys sopii Tikkurilan seurakuntaan erityisen hyvin siksi, että toiminnassa on mukana niin paljon lapsiperheitä.
 
Itse kolmen lapsen äitinä tiedän, että tavaraa ja vauvanvaatteita tulee vähän kaikkialta, mutta sitä on vaikea myydä eteenpäin kirppareilta. Uskon, että monella on vaatetta, josta voisi hyvin luopuakin, Chaulagai arvioi.

Vaatteita ja tarvikkeita voi tuoda Tikkurilan kirkon lisäksi myös seurakunnan alueen muihin toimipisteisiin perhekerhojen aikoina. Vaatteet voivat olla käytettyjä tai uusia, 50–80-senttisiä vauvan vaatteita. Pakkaus on saajalleen lahja, joka kertoo hänen olevan arvokas, minkä vuoksi käytettyjen vaatteiden tulee olla hyväkuntoisia, puhtaita ja siistejä.

– Sellaista tavaraa, mitä itsekin käyttäisi. Voi olla, että vaatteet jatkavat vielä Bulgariassa edelleen seuraaville käyttäjille. Erityinen tarve siellä on kylmän talven tullen lämpimille vaatteille, Romula luonnehtii.

Seurakuntaan toimitetuista vaatteista ja vauvan tarvikkeista kootaan valmiita äitiyspakkauksia, jotka toimitetaan rekalla Bulgariaan kristillisen lähetys- ja avustusjärjestö Mission Possiblen kautta. Bulgariassa äitiyspakkauksiin lisätään mukaan hoito- ja hygieniatarvikkeita, lasten Raamattu ja kirje äidille. Järjestön paikalliset työntekijät kuljettavat äitiyspakkaukset eri paikkakunnilla sijaiseviin slummeihin ja jakavat ne alueen odottaville tai jo synnyttäneille äideille. Äitiyspakkausten saajat kartoitetaan etukäteen.

Osallistu keräykseen – tehdään hyvää yhdessä! Äitiyspakkauskeräystarvikkeita voi toimittaa 4.–30.9.2023 seuraaviin keräyspisteisiin:

  • Tikkurilan kirkko: iltaperhekerho ma klo 17.30–19 ja perhepäivä pe klo 9-13.
  • Ilolan seurakuntatalo: perhepäivä ma klo 9–13
  • Tammiston kerhohuoneisto: perhekerho ma klo 9–13
  • Ylästön seurakuntatalo: perhekerho ti klo 9–11
  • Ristipuron kerhohuoneisto: perhekerho ti klo 9 – 11
  • Muina aikoina ota yhteys Mari Chaulagai p. 050 4147234 tai Päivi Romula p. 050 410386
Keräyspisteisiin voi toimittaa useita tai vain yksittäisiä alla olevan listan mukaisia vaatteita ja tarvikkeita.
 

Kommentit

Suositut tekstit