Aarne Pelkonen: Tähän työhön kuuluu haaveilu


Tikkurilan seurakunnan entinen kesäkanttori Aarne Pelkonen palaa Tikkurilaan – nyt konserttisalit, oopperatalot sekä festivaalit niin Suomessa kuin Euroopassa kiertäneenä laulajana. Kysyttyä baritonia kuullaan Virsi-juhlakonsertissa Tikkurilan kirkossa perjantaina 8.9.2023 kello 18. Konsertin ohjelmassa on virsiä ja hengellistä musiikkia.

- Konsertissa kuullaan Virsi-levyni sisältö kokonaisuudessaan. Ensimmäistä kertaa sitten levyn julkistuksen vuonna 2013 esitetään myös Mikko Nisulan säveltämät Viisi koraalifantasiaa baritonille, pianolle ja klarinetille. Konsertti on siis myös itselleni erityinen, taiteilija kuvailee.

Vaikka opiskeluaika 15 vuotta sitten toikin työskentelemään kesän ajaksi kanttoriksi Tikkurilaan, ei uusi Tikkurilan kirkko ole vielä entuudestaan miehelle tuttu. Kirkot hän näkee hyvin moninaisina konserttipaikkoina riippuen jo siitä, ollaanko keskiaikaisessa kivikirkossa vai modernissa kirkkorakennuksessa.

- Aina kirkossa esiintyminen on kuitenkin erityistä, koska tila on monille pyhä paikka, Pelkonen huomauttaa.

Monipuolinen taiteilija on vakuuttanut yleisönsä paitsi oopperalavoilla ja flyygelinmutkassa myös viihdesävelmien tulkkina. Hän on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin myös tv-esiintymisiensä, levyjensä ja sosiaalisen median videoidensa kautta.

- Urapolku on edennyt tavalla, jota en olisi osannut ennustaa, matkalla on ollut monta isoa ja yllättävää käännettä kuten kiinnitys oopperatalossa Saksassa ja myös sieltä paluu Suomeen. Tällä hetkellä tuntuu hyvältä, että saan tehdä monipuolisesti monenlaista musiikkia.

Tulevaisuuttakin varten kuitenkin riittää haaveita.

- On rooleja mitä haluaisin tehdä, orkestereita, joiden kanssa haluaisin esiintyä, levytysideoita, kaikenlaista. Osa tätä työtä on se, että haaveilee, suunnittelee ja pyrkii jotakin kohti. Aina sitten tulee yllätyksiä myös ja hyvä niin.

Aarne Pelkosen Virsi-juhlakonsertti pe 8.9.2023 klo 18 Tikkurilan kirkossa (Asematie 12 a). Pelkonen juhlistaa kymmenvuotista laulajanuraansa yhdessä pianisti Juho Alakärpän ja klarinetisti Helmi Malmgrenin kanssa. Liput 10 ennakkoon Holvi-verkkokaupasta ja kirkon ovelta ennen konserttia. Huom. huomioithan, että ostat liput Tikkurilan kirkon Holvi-verkkosivulta, sillä tekaistuja tapahtumasivuja on liikkeellä.

Kuva: Mikko Mäntyniemi

Kommentit

  1. Esiintyminen yleisön edessä on aina uniikki tilanne!Siitä nauttii kun on valmistautunut oikein ja osaa asiansa!Henkinen valmistautuminen on erittäin tärkeää!Musiikin tekeminen ja varsin laulaminen vaatii sydäntä ja sielua.Pelkkä tekninen osaaminen ei todella riitä!Olipa esitys kirkossa tai muualla niin läsnäolo on aitoutta ja se kuuluu!Kirkossakin ollaan Jumalan edessä ja siten haaste on suuri mutta turvallinen jos niin haluaa uskoa! Sinulla Aarne on Upea Instrumentti,sydän ja sielu mukana!Toivon sinulle suuria woimia,iloa!Jumala kanssasi!

    VastaaPoista
  2. Aarnen esiintymisissä on aina sydän ja sielu mukana. Aitous ja tekninen osaaminen lisäävät ainutkertaista kokemusta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit