Kielikerhossa pääsee harjoittelemaan suomen puhumista

 Kielikerhossa keskustellaan arkisista asioista ja opitaan suomen kieltä rennossa ilmapiirissä. Kerho starttaa Tikkurilan kirkolla 15. kesäkuuta alkaen torstaisin kello 13–14.30.

Idea kerhoon tuli suomen kieltä opettelevilta itseltään.

– Juttelin eräässä tilaisuudessa ihmisten kanssa, jotka harmittelivat, että kun kesällä ei tapahdu mitään, eivät ne suomen kielen alkeet, joita on juuri oppinut pysy yllä. Aina kun kieli jää käyttämättä, se helposti unohtuu. Lähdetiin miettimään, olisiko meillä tarjota jotakin tähän, kertoo diakonissa Mirja Jalo.

Mukaan kerhoon ovat tervetulleita sekä suomen kieltä opettelevat että vapaaehtoisina keskustelijoina suomea äidinkielenään puhuvat.

– Voi tulla katsomaan, miltä näyttää  ja löytyisikö kerhossa oma paikka. Riippuen siitä, keitä tulee paikalle, voimme jakautua vaikka kahteen pöytää, jossa toiset osaavat enemmän ja toiset opettelevat yksittäisiä sanoja. Huonollakin kielitaidolla voi tulla, kyllä me pärjätään! Jalo rohkaisee.

Kerhossa on tarjolla kahvia ja teetä. Tarkoituksena on jatkaa Kielikerhon toimintaa myös syksyllä, jos kiinnostusta suinkin löytyy. 

Do you want to practice speaking Finnish? Welcome to the Language club which meets from 15 th of June on Thursdays from 13:00 to 14:30 at Tikkurila Church (Asematie 12, Vantaa)! We discuss everyday issues and learn Finnish in a casual atmosphere. Those learning Finnish and those who speak Finnish as their mother tongue equally are welcome to join. Coffee and tea available.

Do you have some questions? Please contact Mirja Jalo, p. 040 509 7306, mirja.jalo@evl.fi

Kuva: Christina Wochintes/Unsplash

Kommentit

Suositut tekstit