Hannu Lepola Ystävineen tarjoilee Tikkurilan kirkossa isoja teemoja ja yllätyksellistä musiikkia

Bändin jäsenet poseeraavat katse kamerassa.

Hannu Lepola Ystävineen esiintyy Tikkurilan kirkossa (Asematie 12 a) perjantaina 5.5.2023 kello 18. Lisäksi kirkon toukokuun konserteissa kuullaan Antti Autiota, Jaakko Löyttyä ja Mikko Alataloa sekä Yhteisvastuukeräyskonsertti "Karkotettu musiikki".

Rajaton-lauluyhtyeestä tutun Hannu Lepolan mukaan nuoruudenkavereiden kanssa soittaminen on kuin jatkoa nuoruuden harrastuksille. Välissä kaikki ovat tosin ehtineet tehdä omia uriaan muusikkoina.

– Se on kuin kotiin tulisi. Suurin osa ollaan laulettu Lappeenrannassa aikanaan samassa nuorten kamarikuorossa ja soiteltu myös yhdessä, Lepola kertoo.

Liput 10 euroa voi ostaa etukäteen Tikkurilan kirkon ja Pyhän Laurin kirkon Holvi-verkkokaupasta tai kirkon ovelta ennen konserttia.

Yhtyeessä Hannu Lepola Ystävineen vaikuttavat Lepolan (laulu ja basso) lisäksi Jarmo Kaijansinkko (kosketinsoittimet, laulu), Mikko Pettinen (trumpetti, kosketinsoittimet, laulu), Matti Saarinen (kitara, laulu) sekä Mikko Taipale (rummut, laulu). Yhtyeen konserttikokonaisuus Rajan pinta kantaesitettiin syyskuussa 2022 kotikentällä Lappeenrannassa.

Laulajan mukaan Tikkurilan kirkossa kuullaan materiaalia, joka haastaa yleisöä sekä musiikillisesti että tekstillisesti. Teksteissä ollaan syvien teemojen äärellä ja rajan käsitettä lähestytään eri kulmista.

–Konkreettisella tasolla konsertin nimi viittaa siihen, että olemme rajalta kotoisin, mutta metatasolla raja voi tarkoittaa montaa eri asiaa. Näissä lauluissa käsitellään muun muassa kuolemaa, sotaa - ja toki myös rakkautta, hän selvittää.

Yhtyeen musiikissa ei sen sijaan haluta rajoittua tiettyihin tyylilajeihin tai kategorioihin.

–Musiikillisia vaikutteita pyritään ottamaan monesta suunnasta. Siitä seuraa, että siellä on paljon löydettävää tarkkaavaiselle kuulijalle. Aina ei tiedä, mitä seuraavassa käänteessä tapahtuu. Voin luvata yllätyksellisyyttä.

Lepola sanoo käyneensä vähän aikaa sitten tutustumassa Tikkurilan kirkkoon ja odottavansa innolla, miten hieno rakennus toimii konsertissa. Kirkkoa hän pitää ylipäätänsä hyvänä esiintymispaikkana.

–Itse koen, että ei ole olemassa erikseen hengellistä ja ei-hengellistä musiikkia. Musiikki ja taide ovat parhaimmillaan hengellisiä kokemuksia niin esittäjälle kuin kuulijallekin.

–Kirkko jo tilana huokuu tiettyä henkeä, vaikka musiikki itsessään ei olisi uskonnollista.

Luvassa Rauhan ja toivon lauluja sekä siirtynyt Antti Aution konsertti

Kokeneet pitkän linjan muusikot Jaakko Löytty ja Mikko Alatalo yhdistävät voimansa ja konsertoivat yhdessä Tikkurilan kirkossa perjantaina 26.5. klo 18. Musiikin eri tyylisuuntia edustavat artistit esittävät yhdessä ja erikseen niin omia kappaleitaan kuin juurevaa folkia aina 1960-luvulta saakka. Liput 10 euroa ennakkoon Holvi-verkkokaupasta tai kirkon ovelta ennen konserttia.

Lauantaina 27.5.2023 klo 18 Tikkurilan kirkossa (Asematie 12 a) saadaan puolestaan nauttia uuden polven suositun artistin, Antti Aution, tunnelmallisesta soolokeikasta. Liput ennakkoon Holvi-verkkokaupasta 15 e tai kirkon ovelta ennen konserttia. Alkujaan keikan piti olla jo alkuvuonna, mutta se siirtyi silloin sairastumisen vuoksi.

Tikkurilan kirkon ja Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist Tikkurilan seurakunnasta on tyytyväinen, että ahkerasti keikkaileva artisti saatiin mukaan kevätkauden konserttilistalle.

–Aution musiikki keskustelee hyvin kirkkotilan kanssa. Siinä ovat läsnä kaikki tunteet ja elämäntilanteet, kuten kirkossakin, Lönnqvist toteaa.

Yhteisvastuukonsertissa soi karkotettu musiikki 

Yhteisvastuukeräystä tukee toukokuun lopussa tärkeä ja kiinnostava konsertti "Karkotettu musiikki" tiistaina 30.5. klo 19. ”Vergessen, verbannt, verstummt – unohdettu, karkotettu, hiljennetty”.

Mezzosopraano Ida Wallénin, pianisti Taru Ritaveden ja näyttelijä Tiia Lousteen tähdittämä konsertti tuo esiin 1930–40-lukujen kansallissosialistisen hallinnon uhreiksi joutuneita säveltäjiä ja heidän unohtuneita teoksiaan. Konsertissa kuullaan musiikkia säveltäjiltä Hanns Eisler (1898-1962), Erich Wolfgang Korngold (1897–1957), Franz Schreker (1878–1934), Erwin Schulhoff (1894–1942), Viktor Ullmann (1898–1944), Kurt Weill (1900–1950), Alexander Zemlinsky (1871–1942), Arnold Schönberg (1874–1951), Ernst Krenek (1900–1991) ja Paul Hindemith (1895–1963).
 
Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelman saa omakseen 10 eurolla Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Yhteisvastuulla 2023 sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja.

Kaikki Tikkurilan kirkossa ja Vantaan Pyhän Laurin kirkossa pidettävät konsertit löydät tapahtumakalenterista www.tikkurilanseurakunta.fi

Kommentit

Suositut tekstit