Vierailijapostaus: Hyvä tulevaisuus ei tule valmiina – se tehdään yhdessä!

Oksia, joiden takaa näkyy auringon hennoss avalossa kylpevä meri.


Professori Arto O. Salosen ja tohtori Saara Liljan yhteiset Olet jo perillä! -taidehetket pidetään Tikkurilan kirkon Voima-salissa neljänä keskiviikkona 18.1.–8.2.2023 kello 18–19. Ensimmäisellä kerralla 18.1. aiheena on "yhteisvoima." Tässä postauksessaan taidehetkien vieraat Lilja ja Salonen kirjoittavat Liljan valokuvan kautta niistä teemoista, joita myös ensimmäisessä taidehetkessä tullaan käsittelemään

Valokuva: Matkalla 2021 

Muurahaisyhteisö on osallisuuden yhteisö. Jokaisella muurahaisella on paikka yhteisössä. Myös jokainen tarvitsee itselle sopivan paikan maailmassa. Mutta mikä saisi meidät ihmiset ponnistamaan muurahaisten tavoin kohti uljasta tulevaisuutta? Mikä on tavoittelemisen arvoista elämässä ja mikä ei? Muurahaisen liike on hauras, mutta samalla niin varma. Mikä saa luottamaan?
 
Jokainen ihminen on samaan aikaan ainutlaatuinen yksilö, eri yhteisöjen jäsen, kansalainen ja sinisellä planeetalla asustava Homo sapiens. Yhteenkuuluminen vahvistaa ihmistä. Koemme tarpeelliseksi itsemme kun sinun vahvuus täydentää minun heikkoutta – ja päinvastoin.
 
Yhteisvoima muuttaa maailmaa. Kun suomalaiset ryhtyivät säästämään sähköä, säästyi sitä helposti yhden ydinvoimalan tuotannon verran. Uskomatonta. Eliniänodotteemmekin kaksinkertaistimme 150 vuodessa.
 
Mitä muuta voisimme tavoitella yhdessä? Yhteisvoima tulee esiin silloin kun päämäärä on yhteinen. Millainen olisi ylväs tulevaisuus, joka kohti suuntaisimme voimamme? Mitä tarvitaan lisää ja mitä vähemmän, että elämä olisi entistä enemmän elämisen arvoista?
 
Tarvitsemme yhteisen matkan sanoittamista. Sitä, että tällä päivällä on tarjottavana hyviä syitä elää se. Toivottavan tulevaisuuden kuvittelu, sanoittaminen ja todeksitekeminen on meidän jokaisen käsissä, jokaisen mahdollisuus. Jokaisen omalla tyylillä, tavalla, teolla on merkitystä.

Saara Lilja ja Arto O. Salonen

Taidehetkistä voit lukea lisää tästä uutisesta. 


Kommentit

Suositut tekstit