Taiteen keinoin uuden äärelle

 

Professori Arto O. Salosen ja Saara Liljan Olet jo perillä! -taidehetket käynnistyvät Tikkurilan kirkolla  18.1. alkaen keskiviikkoisin kello 18 - 19. Ohesta voit lukea näiden kahden alallaan varsin painavan asiantuntijan vierailijapostauksen uuden äärellä olemisesta. Ja samalla kutsun tulla mukaan taidehetkiin!  

Taiteen keinoin uuden äärelle

Uusi syntyy tavanomaisuutta ylittämällä. Siihen tarvitaan tottumusten latu-urien haastamista. Uuteen kurkottaminen on kuin hyppäämistä tutulta ladulta pakkaslumeen. Laduton lumi viestii siitä, että monet suunnat ovat mahdollisia. Niin monet, että rohkeus ei tahdo riittää. 

Ihmetellessä ihminen kokeilee uusia ajatuspolkuja. Punnitsee mielessään sitä taakkaa, joka lepää puiden paljailla oksilla tai tuuheassa männyn latvuksessa. Sitä kummastelee kuinka paljon hauraskin oksa kestää, ja missä sen vahvuus oikein asuu.  

Ihmisen ainutlaatuisuus on kuin lumihiutaleiden erityisyyttä. Kauneus on läsnä jokaisessa. Jokainen on omanlainen ja sellaisenaan hyvä. Haavoittuva ja heikko – ja juuri siksi elämää kannatteleva ja vahva. Jokainen hiutale on erilainen samanlailla, kuin jokainen ihminen maapallon eri puolilla. 
Elämän ihmeestä haltioituminen täydellistää elämän. Selittämättömän suuren kokonaisuuden osana oleminen on ihme. Ihme se on siksi, että kaikkeus on niin suuri. Mutta jokapäiväisen elämän pienistä asioista löytyvät syyt olemassaololle. Niiden syiden äärellä asuvat elämän tarkoitukset. 
 
Tervetuloa uuden äärelle Olet jo perillä! -taidehetkiin Tikkurilan uuteen kirkkoon keskiviikkoisin 18.1.2023 alkaen klo 18 - 19 Voima-saliin keskustelemaan hetkellisyydestä. Saaran valokuvia on näytteillä kirkon aulassa.

Saara Lilja ja Arto O. Salonen 

Kommentit

Suositut tekstit