Koululuokka keräsi apua jouluksi

Päivi Mäkinen Tikkurilan seurakunnan diakoniatyöstä kävi vastaanottamassa luokalta ruokalahjakortin, jolla jokin Tikkurilan seurakunnan alueen perhe tulee nyt saamaan apua jouluruuan ostamiseen. 


–    Tämä on luokka, joka on aina innokas keskustelemaan. Ja keskustelusta tämäkin idea alkujaan lähti, Kartanonkosken koulun 5C:n opettaja Jorma Kuparinen pohjustaa Tikkurilan seurakunnan diakoniatyön ja kriisivalmiuden esihenkilö Päivi Mäkiselle.

Mäkinen on kutsuttu käymään koululuokan uskonnon tunnille mukavasta syystä. Oppilaat nimittäin pohtivat taannoin tunnilla sitä, että kaikkien ihmisten asiat eivät ole yhtä hyvin ja miettivät, mitä keinoja voisi olla auttaa apua tarvitsevia. Lapset saivat tuuman palautuspullojen keräämisestä ja panttirahojen kokoamisesta lahjoitukseksi. Keräämiseen saivat osallistua kaikki he, jotka halusivat.

–  En juo paljonkaan limuja, mutta vichy-pulloja kertyy, kertoo yksi oppilaista.

– Me kysyimme taloyhtiön Facebook-ryhmässä, onko ylimääräisiä tyhjiä pulloja, täydentää toinen.

Pullorahoilla hankittiin ruokakaupan lahjakortti, jonka Mäkinen ottaa vastaan jaettavaksi diakoniatyön kautta niin, että jokin Tikkurilan alueen perhe saa nyt apua jouluruuan ostamiseen.

– Nyt ei ole vain puhuttu auttamisesta, vaan konkreettisesti mietitty, mitä tehdä ja tartuttu toimeen. Tästä on iloa ja apua jollekin, kokenut diakoni toteaa liikuttuneena.

Luokkavierailun loppu kuluu aktiivisen luokan kysellessä ja Mäkisen kertoessa muun muassa siitä, miksi tuli aikanaan ryhtyneeksi diakoniatyöntekijäksi ja mistä monista eri syistä ihmiset saattavat elämässään tarvita tukea. 

Tapoja ilahduttaa ja auttaa joulun alla diakoniatyön kautta:
  • Tikkurilan seurakunta ottaa vastaan ruokalahjakortteja yksityisiltä ja yhteisöiltä Tikkurilan alueella oleviin ruokakauppoihin. Voit valita haluamasi ruokakaupan ruokalahjakortin valitsemallesi summalle ja toimittaa sen Tikkurilan kirkon (Asematie 12 a) aulan palvelupisteeseen to 15.12.2022 mennessä. Lahjakortteja jaetaan diakoniatyömme kautta joulun alla ja myös pitkin vuotta diakonisin perustein vähävaraisille Tikkurilan alueen asukkaille. 
  •  Lahjoita halutesasi yksin elävälle vanhukselle tunnelmaa jouluun joulukukan muodossa. Voit hankkia kukan Tikkurilan Prismasta (Unikkotie 13) tai Kukka-Miasta (Talkootie 7) pe 16.12. mennessä. Kaupat toimittavat kukat Vantaan kotihoidon kautta perille ennen joulua. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit