Tulevaisuuden kirkolle piirretään suuntaviivoja nyt

Tikkurilan seurakunna vaalityöntekijä Nina Kinnunen ja pappi Sanna Heikurinen laittoivat äänestystilaa kuntoon kirkolla. 

Tikkurilan seurakunnan vaalityöntekijällä Nina Kinnusella on pitänyt viime päivinä kiirettä, kun seurakuntavaalien järjestelyt kaartavat loppusuoralle. Ennakkoäänestys alkaa huomenna tiistaina 8.11. Vaalien valmistelu ei ole ollut mikään kevyt rupeama, mutta Kinnunen kiittää saaneensa tukea niiltä konkarityöntekijöiltä, jotka ovat olleet mukana jo aiemmissa vaaleissa.

–Täällä on paljon käytännön osaamista. Positiivisella asenteella asiat hoituvat ja se auttaa, että valmistelut on aloitettu ajoissa.

Kinnunen on ehtinyt pohtia paljonkin sitä, miksi seurakuntavaaleissa olisi nyt tärkeää äänestää.

– Äänestäminen näissä vaaleissa on osa demokratiaa ja luo tulevaisuuden suuntaviivoja. Kun on seurakunnan jäsen, voi omalla äänellään kertoa, mihin suuntaan kirkkoa pitäisi viedä ja tehdä ehkä hyvää, hän perustelee.

Seurakuntavaalien vaalikoneen löydät osoitteesta www.seurakuntavaalit.fi/vaalikone, Vantaan seurakuntien vaalisivut puolestaan löytyvät osoitteesta: www.vantaanseurakunnat.fi/seurakuntavaalit. Tikkurilan seurakunnan vaalipaneelin pääset katsomaan seurakunnan YouTube-tililtä.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 8.–12.11. ja varsinainen vaalipäivä 20.11.

Ennakkoäänestyspaikat Tikkurilan seurakunnassa:

Tikkurilan kirkko (Asematie 12A), ti–pe 9–20, la 9–18

Pakkalan oppimis- ja informaatiotalo Point (Hagelstamintie 1) ti ja to 16–19

Ilolan seurakuntatalo (Soittajankuja 1) ti 16–19 ja la 9–16

Vantaan ammattiopisto Varia Hiekkaharjun toimipiste (Tennistie 1) ke 11–15.30

Laurea-ammattikorkeakoulu (Ratatie 22) ke 11–15.30

Ylästön seurakuntatalo (Lehtikummuntie 2) ke 16–19 ja la 9–16

Tikkurilan lukio (Valkoisenlähteentie 53) ti 11–15:30

Vantaan ammattiopisto Varia Aviapoliksen toimipiste (Rälssitie 13) to 11–15:30

Varsinaisen vaalipäivän äänestys

Vaalipäivänä äänestys tapahtuu seurakunnan ennalta määräämässä paikassa. Tiedon oman seurakuntasi äänestyspaikasta löydät myös kotiin lähetetystä vaalikirjeestä.

20.11. äänestys Tikkurilan seurakunnan jäsenille. (Muista henkilöllisyystodistus!):

Tikkurilan kirkko, Asematie 12 a kello 11
20.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää kaikki viimeistään vaalipäivänä 20.11. 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulun käymistä tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, vaan kirkon jäsenyys riittää. Tikkurilan seurakunnassa valitaan 16 jäsentä seurakuntaneuvostoon ja 13 jäsentä yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Kommentit

Suositut tekstit