Yleisön pyynnöstä: Ohjelmassa yhteislaulua

Tikkurilan kirkossa ovat nyt käynnistyneet Laulamme yhdessä -tilaisuudet. Niiden järjestämisessä on otettu huomioon seurakuntalaisilta saatu palaute ja monelta kuultu toive yhteislaulutilaisuuksista. 

–Ihmiset haluavat laulaa ja se on tärkeää. Kun viikoittainen lauluryhmämme taannoin loppui, suretti se monia. Laulaminen on psyykelle ja terveydelle hyväksi, se tuo hyvän mielen. Kyllähän laulamista pitää olla! toteaa kanttori Terje Kukk. 

Kerran kuussa tiistaina kello 17 pidettäviin tilaisuuksiin ei ole mitään erityisiä laulutaitovaatimuksia. Säestyksenä käytetään pianoa, välillä soivat myös urut. 

–Nämä tilaisuudet sopivat varmasti monen ikäisille. Laulamme laidasta laitaan kansanlauluja, lastenlauluja, tunnettuja suomalaisia lauluja. Viimeisellä kerralla ennen joulua on luvassa rakastettuja joululauluja.

Joukossa on myös hengellisiä lauluja, mutta Kukk vinkkaa, että jos haluaa laulaa erityisesti virsiä, keskitytään niihin täysipainoisesti perjantaisin kirkolla kokoontuvassa Laulupiiri-ryhmässä. Laulamme yhdessä -tilaisuudessakin käyville tarjoutuu kuitenkin niin halutessaan mahdollisuus tulla mukaan tekemään sunnuntain messua ja laulamaan siellä yhteislaulutilaisuudesta tuttuja lauluja. 

Laulamme yhdessä tiistaisin Tikkurilan kirkon kirkkosalissa kello 17. Kerrat 16.8, 20.9, 18.10, 15.11 ja 13.12. Laulattajana pääsääntöisesti kanttori Terje Kukk, 16.8. laulattamassa kanttori Samppa Laakso.

Kuva: Ebuen Clemente Jr/Unsplash 

Kommentit

Suositut tekstit