Pienten paikka on perheiden oma olohuone

Hymyilevä äitä ja mukia pureskeleva vauva istuvat lattialla. Taustalla näkyy leluja ja tiskipöytä.

Kävijät ovat löytäneet Pienten paikan, Tikkurilan kirkon ensimmäisen kerroksen maksuttoman leikki- ja oleskelutilan perheille. Varhaiskasvatuksenohjaaja Päivi Romula kertoo, että Pienten paikkaan tullaan lähiseudun lisäksi esimerkiksi radan varrelta Korsosta ja Vantaankoskelta sekä Helsingin puolelta.


- Ihmiset ehkä sopivat näkevänsä siellä ja tiettyinä iltoina voi olla jopa vakikävijöitä.

Ympäristöään tutkiva ja hymyillen lattialla kierähtelevä Pate-vauva sekä hänen äitinsä Anne vahvistavat havainnon.

- Olemme sopineet kavereiden kanssa täällä näkemisiä. Vaikka ulkonakin on mukava tavata, niin varsinkin talvella ja huonommalla säällä tämä on tosi hyvä vaihtoehto. Samalla voi syödä sekä käydä kahvilla, ja lapset leikkiä, Anne sanoo.

Pienten paikkaan kuljetaan kirkon kahvilan läpi. Tilassa on mikro, ja siellä saa yhtä hyvin nauttia omia eväitä kuin ottaa halutessaan mukaan syötävää kahvilasta.

Romulan mukaan tarve epäkaupalliselle oleskelutilalle ja vaikkapa vain mahdollisuudelle käydä lasten kanssa vessassa, nousi esiin vahvasti, kun lapsiperheiden tarpeita kartoitettiin kirkon suunnitteluvaiheessa. Eväiden syömisen lisäksi Pienten paikassa vaihdetaan vaippoja ja imetetään mukavissa tuoleissa, joita saa käännetyksi rauhaa kaivatessaan. Ja tietysti leikitään.

- Lastenohjaajien havaintojen perusteella erityisen suosittuja leluja ovat parkkitalo, astiat ja eläimet. On tullut toiveita, että tänne hankittaisiin myös leikkikeittiö, Romula listaa.

Pääosin perheet oleskelevat Pienten paikassa itsenäisesti. Välillä Tikkurilan seurakunnan lastenohjaajat käyvät kuitenkin katsomassa tilannetta sekä järjestämässä ja pesemässä leluja.

Pienten paikka on auki joka päivä silloin, kun Tikkurilan kirkkokin on auki osoitteessa Asematie 12 a. Tällä hetkellä kirkko on auki arkisin ma–pe klo 7.30–21, la klo 9–18 ja su klo 9–18.

Kommentit

Suositut tekstit