Yhteisvastuukeräys tukee lapsia ja nuoria

 


Yhteisvastuukeräyksen lipaskerääjät liikkuvat Tikkurilassa 4.4. alkavalla viikolla. Tänä vuonna Kirkon vuosittaisella suurkeräyksellä tuetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria niin meillä kuin maailman katastrofialueilla. 

Keräyspäällikkö Mari Chaulagai Tikkurilan seurakunnasta sanoo, että auttamisenhalu on näkynyt viime aikoina hyvin voimakkaana.

- Ukrainan tilanne on herkistänyt niin, että on halua auttaa. Olemme keränneet seurakunnassa Ukrainan sotaa pakeneville eri tavoin sekä esimerkiksi järjestäneet tukitapahtumia ja myös se työ jatkuu edelleen, vaikka tässä nyt kerätäänkin Yhteisvastuulle.

Seurakunnan yhteisvastuukeräystuotoista 20 prosenttia jää käytettäväksi nimenomaan Tikkurilan seurakunnan alueelle nuorten auttamiseen seurakunnan diakoniatyön kautta. Toiset 20 prosenttia käytetään koronapandemian vaikutusten torjuntaan kotimaassa Nuortenkeskuksen kautta. Tähän liittyy etsivän nuorisotyön Saapas-toiminta, jossa uutuutena alkaa Koulu-Saapas.

- Siinä tarkoituksena on tuoda lisää turvallisia aikuisia kouluihin, Chaulagai kuvailee.

Lisäksi tuotoilla mahdollistetaan matalan kynnyksen Moottoripaja-toimintaa, harrastamista turvallisessa ympäristössä, jossa paikalla on aikuinen, sekä kehitetään Perheystävä-toimintaa. 

Yhteensä 60 prosenttia keräyksen tuotosta puolestaan ohjautuu kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Työtä tehdään esimerkiksi Etelä-Sudanissa, jonne sisällissotaa paenneet perheet ovat palaamassa pakolaisuudesta.

- Lapsiin ja nuoriin vaikuttavat edelleen niin koronapandemian seuraukset kuin tietysti Ukrainan tilanne. Siinä, missä korona merkitsi meillä Suomessa välillä etäkoulua, merkitsi se monille lapsille muualla koulun päättymistä kokonaan.

Haluatko tulla Yhteisvastuun lipaskerääjäksi? Ilmoittaudu Mari Chaulagaille mari.chaulagai@evl.fi tai puh. 050 414 7234 

Myös Tikkurilan seurakunnan Lasten ja perheiden pääsiäisaskarteluissa voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen tarvikemaksun Yhteisvastuukeräykselle. Tikkurilan kirkolla askarrellaan tiistaina 5.4. kello 17.30–19.30. (Muut askartelut samaan kellonaikaan: Maanantaina 4.4. Tammiston kerhohuoneisto, keskiviikkona 6.4. Ylästön seurakuntatalo, keskiviikkona 6.4. Ilolan seurakuntatalo).

Yhteisvastuun hyväksi pidetään konsertti lauantaina 7.5. kello 17 Tikkurilan kirkossa. Lisää konsertista voit lukea Tikkurilan seurakunnan tapahtumakalenterista täältä. 

Tikkurilan kirkon yhteydessä olevassa Lauran Kaffilassa jokaisesta ostetusta kahvista maalis- ja huhtikuussa menee 10 senttiä yhteisvastuukeräykseen.

Lisää Yhteisvastuukeräyksestä voi lukea keräyksen omilta nettisivuilta. 

Kommentit

Suositut tekstit