Pääsiäismessun pääsee kokemaan joka aistillaKaikkien aistien messua vietetään Tikkurilan kirkossa (Asematie 12 a) ensimmäisenä pääsiäispäivänä, sunnuntaina 17.4. kello 10. Kyseessä on jumalanpalvelus, jossa voi aistia pääsiäisen iloa ja rauhaa eri aistien kautta.

- Tutkimusten mukaan hyvin monenlaiset ihmiset hyötyvät siitä, että eri aisteja käytetään ja niitä vahvistetaan. Kun tähän tietoisesti keskitytään, tunnetaan syvemmin ja opitaan paremmin. Messulla halutaan huomioida ja palvella ihmisiä, joille eri aistien käyttö on tärkeää, perustelee messussa mukana oleva diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen. 

Muusikko Sami Asp on tehnyt messun rukouksiin ja pääsiäisevankeliumiin sävellyksiä, joissa on hyödynnetty teknisen äänisuunnittelun mahdollisuuksia. Lisäksi messussa on käytössä interaktiivinen Taikalattia. 

- Tällainen lattia herää liikkeen kautta eloon. Taikalattia tarjoaa saavutettavan vuorovaikutustilan ja mahdollistaa käyttäjien liittymisen tilaan. Teemme siihen pääsiäisaamun maiseman, Tuohimaa-Salminen kertoo.

Taikalattian tarjoaa vammaisperheyhdistys Jaatinen ry.  Messun evankeliumi on myös tulkattu tuoksuilla kuten jasmiinilla. Tuoksusuunnittelusta vastaa parfymööri Max Perttula. 

- Aisteja vahvistava sisältö sopii etenkin pääsiäisenä, kun ollaan suurien tunteiden, ilojen ja pelkojen, äärellä. Tikkurilan kirkkoon on hienoa tuoda niitä, pelkistetyn arkkitehtuurin ansiosta on helppo keskittyä vuorotellen eri aistimuksiin.  

Toki messun järjestämisen taustalla on myös halu kokeilla uusia asioita.

- Kaikkien aistien kirkkoja on ollut ympäri maailmaa, tämä on myös osa kansainvälistä kehitystä. 

Messussa juhlitaan samalla myös diakonian juhlavuotta. Siinä pappina toimii Jaakko Hyttinen ja kanttorina Mikko Helenius. 

Lisää pääsiäisen ajan jumalanpalveluksista Tikkurilan kirkossa ja Tikkurilan seurakunnassa voit lukea seurakunnan nettisivulta.

Kommentit

Suositut tekstit