Torstaisin pääsee nauttimaan musiikkihetkestä

Soittaja istuu flyygelin takana soittamass aja taustalla näkyvät kirkkosalin kirkasväriset lasi-ikkunat.


Tikkurilan kirkossa nautitaan jälleen joka torstai kello 12 noin puolen tunnin maksuttomasta  musiikkihetkestä. Päivämusiikki-konsertit pääsivät käynnistymään koronatilanteen aiheuttaman tauon jälkeen jälleen torstaina 10.2., jolloin kanttori Terje Kukk tulkitsi flyygelillä suomalaisia säveltäjiä Sibeliuksesta ja Melartinista Merikantoon.

– Ajatuksena on, että tällaiseen pieneen musiikkihetkeen ehtii vaikkapa lounastunnilla ja se katkaisee päivän rutiinin. Ihmisille on myös tärkeää Päivämusiikin säännöllisyys, että se on joka viikko samaan aikaan. Maksutonta konserttia voi helposti vain piipahtaa kuulemassa, Kukk perustelee.

Kukkin mukaan Päivämusiikkien soitto tuo mukavaa  vaihtua kanttorin muuhun työhön. Sarjassa on syyskaudella kuultu klassisen ja uudemman sekä vanhemman musiikin ohella esimerkiksi elokuvamusiikkia. Esiintyjinä vuorottelevat kanttoreiden ohella esimerkiksi Sibelius-Akatemian opiskelijat. Urkujen tai flyygelin lisäksi voidaan kuulla välillä myös muita soittimia tai solistia.

 Seuraava Päivämusiikki on torstaina 17.2.2022. Kanttori Samppa Laakso soittaa urkuja. 

Kommentit

Suositut tekstit