Jo joutui armas jouluaika


Joulu näkyy ja kuuluu nyt kirkolla monessa, kirkkosalista kaikuvista jouluisista sävelistä kuusen tuoksuun ja suuren juhlan valmisteluihin.

Koronapandemian vuoksi voimassa olevat kokoontumisrajoitukset vaikuttavat tänä vuonna siten, että Kauneimpiin joululauluihin ja konsertteihin tarvitaan koronapassi. (Huom. kokoontumisrajoitukset saattavat muuttua ja noudatamme voimassa olevia rajoituksia)

Perinteisten Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksien ohella lauluja lauletaan myös esimerkiksi pop-sovituksin ja TixiBandin säestyksellä. Näet kaikki Tikkurilan seurakunnan Kauneimmat joululaulut tästä linkistä. Vantaan seurakuntien joulukonsertteja pääset selaamaan kootusti täältä. 

Hartauksissa ja jumalanpalveluksissa puolestaan toimitaan koronarajoitusten vuoksi siten, että osallistujamäärä on tuntuvasti rajattu tavanomaisesta. Joulun ajan hartaudet ja jumalanpalvelukset Tikkurilan seurakunnassa löytyvät listattuina tästä uutisesta. 
Kaikki huipentuu aaton lähestyessä, ja perjantaina 24.12.2022 kirkolla pidetäänkin useampia hartauksia.  

Aattona tapahtuu myös kirkon ulkopuolella. Vastapäätä kirkkoa, Vantaan kaupungintalon edustalla pidetään kello 11 vuotuinen joulurauhan julistus. Tilaisuuden avaa Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast. Jouluisia lauluja esittävät sopraano Krista Kujala, tenori Juhani Suninen ja Minna Miettinen (säestys), Suomen Kansallisoopperan kuoro. Joulurauhan julistaa Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Multala. 

Kello 13 on puolestaan oiva aika esimerkiksi aaton ulkoilulle. Kirkon lähistöllä on silloin kuultavissa Joulun kellot -konsertti kirkon kellopelillä eli carillonilla, kun kanttori Iina Katila soittaa jouluista musiikkia. 

PS. Jos olet vielä vailla tekemistä jouluaattona, niin kirkolla vietetään yhteistä aattoa puuron, hartauden ja yhdessäolon merkeissä. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen (aikavälillä 13.12.–16.12, ja 20 ensiksi ilmoittautunutta ehtivät mukaan). Voit lukea lisää Tikkurilan seurakunnan verkkosivuilta.
 
Kuva: Tikkurilan kirkon vahtimestarilla Reija Ala-Poikelalla riittää puuhaa niin jouluaikana kuin aattonakin, jolloin kirkossa on useita hartauksia.

Kommentit

Suositut tekstit