"Tekemällä hyvää saa itsekin iloa"

Mainoskuva tekstillä "Tee hyvää - se tekee hyvää".

Kun tapahtumat ja tilaisuudet Tikkurilan kirkolla tänä syksynä käynnistyvät, ovat vapaaehtoiset hyvin keskeisessä roolissa monessa sekä vanhassa että aivan uudessa toiminnassa. Kiitos vapaaehtoisten, ovat seurakunnassa mahdollisia niin monet messut, kerhot, tempaukset kuin vaikkapa läsnäolo Tikkurilan maalaismarkkinoilla.

Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoistyön koordinaattorina toimiva Marjo Suorsa mainitsee esimerkkeinä jo pitkään olemassa olleista vapaaehtoistyön muodoista Nikkaristi-toiminnan ja lähimmäispalvelun. Kumpaakin pystytään nyt koronatilanteen helpotuttua jälleen käynnistelemään uudelleen.

 Nikkaristit tekevät pieniä kodin töitä kuten vaikkapa kiinnittävät eläkeläisille taulun seinälle tai vaihtavat palohälyttimen pariston. Lähimmäispalvelun kautta taas voi lähteä vaikka yksinäiselle kävelyseuraksi tai asiointiavuksi, Suorsa kuvailee.

Tikkurilan kirkon uusissa messuissa, maanantaisin kello 11.30 pidettävässä matalan kynnyksen viikkomessussa ja torstai-illan meditatiivisessa iltamessussa klo 20, vapaaehtoiset ovat keskeisiä toteuttajia. Mukaan niitä tekemään mahtuu yhä, vaikkapa lukemaan tekstejä, toivottamaan tervetulleeksi tai säestämään. 

     – Ja kun maanantaisin päästään aloittamaan messun jälkeen lounas, niin myös siinä käsiparit tulevat olemaan tervetulleita. 

 Suorsa määrittelee, että vapaaehtoistyö on pohjimmiltaan lähimmäisen kohtaamista. Josta saa paljon myös vapaaehtoinen itse.

 Tekemällä hyvää muille saa itsellekin iloa. Siinä tapaa muita ihmisiä ja pääsee tekemään yhdessä, mikä on tärkeää.

       Vapaaehtoisia tarvitaan aikuisille suunnatun toiminnan lisäksi myös lapsi- ja perhetyössä. Tikkurilan kirkon Pienten paikkaan esimerkiksi kaivataan vapaaehtoisia kummitoimintaan viikonloppuisin. Se merkitsee juttelua perheiden kanssa ja tilan siisteydestä huolehtimista. Perhepäivän sosekeittolounaalle puolestaan haetaan vapaaehtoisia valmistamaan, tarjoilemaan ja korjaamaan pois sekä siivoamaan keittiötä työntekijöiden apuna. 

     Muuallakin kuin Tikkurilan kirkolla tarvitaan apua, Ilolan seurakuntatalolla esimerkiksi voi olla tekemässä suosittua brunssia kahdesti vuodessa ja valmistamassa perhepäivän aamiaista, kun päivä taas starttaa.

-         Avoimia vapaaehtoistyön tehtäviä Vantaan seurakunnissa löydät lisää sivustolta vapaaehtoistyo.fi valitsemalla paikaksi Vantaa ja teemaksi seurakuntatoiminta.

Lisää tietoa Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoistyön tehtävistä Marjo Suorsalta: marjo.suorsa evl.fi puh. 050 511 1674. Voit ehdottaa myös sellaista toimintaa, jota ei vielä ole!
Seurakunnan lapsi- ja perhetyön vapaaehtoistehtäviin voi ilmoittautua ja kysyä lisää: 
Maaret Hirvensalo: puh. 0505722811 maaret.hirvensalo@evl.fi tai Päivi Romula: puh: 0504103863 paivi.romula@evl.fi

Neljä henkilöä maskit kasvoillaan seisoo keskustelemassa. Yhdellä henkilöistä on päällään alba.
Matalan kynnyksen maanantain viikkomessun vapaaehtoistekijät keskustelemassa.

Kommentit

Suositut tekstit