Kirkoilla saa hengen ja ruumiin ravintoa


Sekä pääkaupunkiseudun uusimmalla että vanhimmalla kirkolla vieraillessa voi samalla virkistyä myös istahtamalla hetkeksi viihtyisään kahvilaan. Tässä lyhyt esittely Tikkurilan kirkon ja Vantaan Pyhän Laurin kirkon kahviloista.

Kahvitupa Laurentius

Mikä ja missä:
Kahvitupa Vantaan Pyhän Laurin kirkon kupeessa

Tilat: Kahvitupa Laurentiuksen rakennus on idyllisen Helsingin pitäjän kirkonkylän ainoa jäljelle jäänyt kaksikerroksinen talo nimeltään Hannusas. Punamaalattu puutalo sijaitsee vanhalla Käräjämäen tontilla. Talon nimen arvellaan tullen sen 1500-luvun omistajista. Keskiajan lopulla isäntänä oli Simon Hansson ja uuden ajan alussa Hans Simonsson. Nykyinen Hannusaksen rakennus on rakennettu noin vuonna 1810.

Mitä tarjolla: Italialaista lounasta on tarjolla päivittäin, viikonloppuna brunsseja. Valikoimasta löytyy lisäksi erikoiskahveja ja leivoksia sekä paikan päällä valmistettuja suolaisia herkkuja. Myös itse tehtyä gelatoa on saatavilla.

Erityistä: Kahvitupa Laurentius: Kahvilan omassa ulkopizzeriassa paistetaan puu-uunissa, italiasta tilatuista aineksista, napolilaisia artesaanipizzoja.

Kahvilayrittäjä esittäytyy - Kuka olet?
Ilona Jantunen: Asuimme mieheni Neal Saponin kanssa Italiassa vuodesta 2000, mutta muutimme. Suomeen 2008. Perheessämme on kolme lasta. Suomeen muutosta lähtien olemme haaveilleet omasta paikasta, mutta sellaista ei meinannut löytyä ja suoritin sisustajan ammattitutkinnon. Jossain vaiheessa alan vaihto kävi jo mielessä, sillä olen aina ollut intohimoinen sisustaja.
Sitten kuin ihmeen kaupalla sain vinkin ystävältäni, että Laurentiuksessa oli yrittäjä vaihtumassa. Kiinnostuimme heti ja ihastuimme paikkaan. Ja pikkuhiljaa unelmasta tuli totta!
Olemme kehittäneet toimintaa ja keksineet uutta. Hyvin ovat asiakkaat löytäneet meidät.

Nettisivu, yhteystiedot ja aukioloajat: kahvitupalaurentius.fi

Lauran Kaffila

Mikä ja missä: Kahvila Tikkurilan uudella kirkolla

Tilat: Vuoden 2021 alussa käyttöön otetussa Tikkurilan kirkossa on kahvilatila Asematien puolella. Kesäaikaan pöytiä ja tuoleja on myös ulkona. Arkkitehtitoimisto OOPEAA on suunnitellut kahvilan lisäksi koko modernin kirkon. Valoisan rakennuksen suunnittelussa korostuvat rehelliset luonnonmateriaalit.

Mitä tarjolla: Tarjolla aamuisin puurobuffet ja aina saatavilla erikoiskahveja, itse tehtyjä makeita sekä suolaisia leivoksia, talon pullaa, bageleita, uuniperunaa ja vohveleita. Aukiolot ovat laajat ja tarjolla on myös ketovaihtoehtoja.

Erityistä: Kahvilan toiminta-ajatuksessa on mukana hyvän tekeminen. Jokaisesta myydystä kahvista lahjoitetaan 10 senttiä kuukausittain vaihtuvaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Kahvilasta voi myös ostaa lahjakortin valitsemalleen summalle ja se toimitetaan Tikkurilan seurakunnan diakoniatyön kautta sellaiselle, joka sitä tarvitsee.

Kahvilayrittäjä esittäytyy - Kuka olet?
Laura Kuusisto: Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta ja muuttanut noin seitsemän vuotta sitten pääkaupunkiseudulle. Olen 1,5-vuotiaan pojan äiti, kotoa löytyvät myös avopuoliso sekä Keijo-kissa. Tykkään leipoa ja laittaa ruokaa myös vapaa-ajalla. Katson dokumentteja ja tietenkin Salkkareita, kun ehdin. Yrittäjäksi lähdin vuonna 2019, koska pidän haasteista ja mitä tahansa teen, yritän kovasti. Minulta löytyy kokemusta ravintoloista ja hotelleista, niin hellan kuin kallan puolelta, sekä asiakaspalvelusta. Haluan käyttää tätä osaamista hyödyksi.
Ihmisläheinen työ on hyvin antoisaa. Esimerkiksi yksinäisyys näkyy tässä työssä päivittäin. Se on itsellekin sellaista sielunhoitoa ja hyvin palkitsevaa, kun saa tehtyä jonkun päivästä vielä paremman. Jotkut asiakaskohtaamiset säilyvät mielessä pitkään. Nyt teen juuri sitä, mistä tykkään.

Nettisivu, yhteystiedot ja aukioloajat: laurankaffila.fi 

Kommentit

Suositut tekstit