Tervetuloa naapurit!

Terhi Viljanen ojentaa karrkeja ja evästä.


Tikkurilan kirkon kortteli on jo nyt usean kaupunkilaisen koti - ja tulevaisuudessa vielä useamman. Hoasin opiskelijoiden muuttoa tsempattiin maanantaina 3.5. kirkolla järjestetyssä Muuttopäivässä. Halukkaille tarjottiin maittavaa evästä, nokkakärryt lainaan, villasukat varpaita lämmittämään uudessa kodissa sekä tietoa nuorille aikuisille suunnatusta toiminnasta. Paikalla oli seurakunnan ja Vantaan kaupungin työntekijöitä.

Nokkakärryjen kanssa miehiä kasvoillaan maskit.
Arol Majok ja Joel Saikkonen
Etsivä nuorisotyöntekijä Arol Majok ja Joel Saikkonen Vantaan kaupungin Nuorten aikuisten palveluista päivystävät nokkakärryjen ja voileipätarpeiden kanssa valmiina. Molemmat pitävät Muuttopäivää loistojuttuna.

 - Olemme täällä esittäytymässä omalta osaltamme ja toivottamassa samalla opiskelijoita tervetulleeksi, Saikkonen sanoo.

 Tikkurilan seurakunnan nuorten aikuisten pappi Terhi Viljanen puolestaan toteaa, että korona-aikana muuttoapua voi olla vaikea saada.

 - Haluamme virkistää ja toivottaa  tervetulleeksi naapuriin. Moni  opiskelija saattaa olla muuttamassa  ensimmäiseen omaan kotiin, eikä  tottumusta muuttoprosesseista ole  ennestään. Kun korttelin toimijat,  seurakunnat, Hoas ja Juli Living  toivovat tästä Kohtaamisen korttelia,  olemme valmiita kohtaamaan jo heti muuttaessa. Toivottavasti täällä on tulevaisuudessakin yhteisöllistä ja  korttelin toimijat auttavat toinen  toisiaan eri tavoin, hän hahmottelee.

 Aamulla on vielä hiljaista, mutta   iltapäivällä parisenkymmentä   opiskelijaa on jo poikennut syömään   eväitä ja katselemaan paikkoja.

 - Useampi on sanonut, että on mukava muuttaa tällaiseen keskeiseen paikkaan, Viljanen huomauttaa. 

Hoasin viestintäpäällikön Saara Saksasen mukaan kirkkokorttelin 162 opiskelija-asuntoa varattiinkin varsin nopeasti.

- Palautetta on tullut opiskelijoiden puolelta, että sijainti on loistava, hänkin vahvistaa. 

Kun kortteli on kokonaisuudessaan valmis, on siellä yhteensä yli 670 uutta asuntoa. Seurakuntien 61 vuokra-asunnoissa asutaan jo. Myös Juli Livingin ensimmäisinä valmistuviin asuntoihin alka muuttaa asukkaita vielä toukokuun aikana.

Kommentit

Suositut tekstit