Kirkkoon tulevat tiilet on valittu




Tikkurilan tulevan kirkon tiiliverhoilusta tulee elävä ja monivärinen. Ajatuksena on, että yksittäiset värit paljastuvat sitä mukaa, kun katsoja kulkee lähemmäksi rakennusta. 

- Tiilissä tulee olemaan kymmenen eri sävyä ja yhdenkin sävyn sisällä on värivaihtelua. Siitä syntyy värien kirjo, kertoo projektiarkkitehti Iida Hedberg arkkitehtitoimisto OOPEAA:sta. 

Tiilet toimittaa vuodesta 1791 asti toiminut tanskalainen saman suvun omistuksessa pysynyt tiilitehdas Petersen. 

- Tämän toimittajan valintaan vaikutti se, ettei muilta toimittajilta löytynyt vastaavaa väriskaalaa.  Sävyt myös toimivat yhdessä toistensa kanssa.

Kirkkorakennuksen seinässä myös toteutuu tietynlainen liukuvärjäys. Väritys vaihtuu toimisto-osan toisella puolella olevan rakennuksen valkoisesta seinästä kirkon toisella puolella olevaan tiilenpunaiseen.

- Ensin harkittiin selkeämmin yksivärisiä vaihtoehtoja, joista ihmisillä tuntui olevan hyvin voimakkaita mielipiteitä. Mietimme sitten, että mitä jos ei olisikaan yksivärinen. Nyt ajatuksena on, että yksittäiset värit paljastuvat, kun rakennusta lähestyy. Samalla se heijastelee seurakunnan jäsenten moninaisuutta.

Osa tiilistä tulee todennäköisesti olemaan erikoistiiliä, joihin voi painaa kuvia tai tekstiä. 

- Tällaiset painetut tiilet valmistetaan käsin, joten ne ovat jokainen uniikkeja.

Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast tarkastelee kirkon näytetiiliä.


Kommentit

Suositut tekstit