Lähtökuopissa innostus kasvaa

Kuva: OOPEAA
Mieleen tulevat erilaiset vertaukset matkaan jo tahtovista sprinttereistä tai lähtökuopissaan kuopivista kilparatsuista. Ehkä unohdamme ne, mutta tosiasia on, että Tikkurilan vanha, 1950-luvulla rakennettu kirkko on ollut käyttökiellossa sisäilmaongelmien vuoksi jo vuosikausia. Monille seurakuntien toiminnoille päiväkerhoja ja kuoroja myöten on jouduttu etsimään siksi muita tiloja. Esimerkiksi Tikkurilan seurakunnan messuja on pidetty välillä Peltolan koululla, välillä kahvila Olotilassa.

- Kaupunki ja Tikkurila kasvavat ja kehittyvät. Haluamme, että uusi kirkkoon paikka, johon on helppo tulla ja  samalla sillä on syvempi identiteetti, sanoo Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra Janne Silvast.

Palvelumuotoilua on jo käytetty kirkon toimintojen suunnittelussa ja tullaan käyttämään jatkossakin. Palvelumuotoilun ajatuksena on lähteä suunnittelussa sekä toteutuksessa käyttäjän, tässä tapauksessa seurakuntalaisen ja kaupunkilaisen näkökulmasta.

- Haluamme vahvistaa ihmisten merkityksellisiä kohtaamisia toistensa ja Jumalan kanssa, Silvast kiteyttää.

Kaupunkilaisilta on myös kerätty mielipiteitä ja toiveita tulevan kirkon toiminnasta laajalla kyselyllä.

Tavoitteena on, että Tikkurilan uusi kirkko on valmis adventtina 2020. Kirkosta tulee Tikkurilan seurakunnan ja Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan Vanda Svenska församlingin kotikirkko. Sinne sijoittuvat myös Vantaan seurakuntien yhteisen seurakuntatyön palvelut ja hallinto. Käytännössä se on siis osoite, jossa vaikkapa Perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojat tarjoavat keskusteluapua parisuhteen, perheen tai oman elämän kysymyksiin ja seurakuntien diakoniatyöntekijät tapaavat asiakkaita.

Kommentit

Suositut tekstit